Voorwaarden van het Visum Egypte

Om een visum voor Egypte in uw bezit te krijgen is het noodzakelijk dat u aan alle onderstaande voorwaarden voldoet. Als u aan een van de voorwaarden niet voldoet dan zult u geen visum ontvangen van de Egyptische overheid. Hieronder leggen wij stap voor stap uit welke voorwaarden er zijn en uitgelegd wat deze voorwaarden nu inhouden. Om te beginnen is noodzakelijk dat u met een paspoort reist ( Belgen mogen reizen met een paspoort en ID-kaart wat minimaal nog 8 maanden geldig is op het moment van aankomst in Egypte.

Paspoortgegevenspaspoort egypte

De gegevens die u tijdens de aanvraag invoert dienen exact overeen te komen met de gegevens die op uw paspoort staan. Zo dient uw paspoort minimaal nog 8 maanden geldig te zijn bij aankomst in Egypte. Deze regel is een vast feit, wij kunnen geen visum aanvragen als deze niet meer 8 maanden geldig is. Zorg ervoor dat u reist met het document warvoor u een visum heeft aangevraagd. Is in de tussentijd van het aanvragen van het visum uw verloren en heeft u een nieuw paspoort gekregen dan dient u ook een nieuw visum te kopen. Wij kunnen geen gegevens wijzigen op een reeds al uitgegeven visum. U kan enkel reizen met een paspoort, andere documenten worden niet geaccepteerd door de immigratiedienst van Egypte. Wij vragen ook of u eerder in Egypte bent geweest, u kan in uw paspoort zien wanneer dat geweest is. Er staat hiervan een stempel in uw paspoort.

Voor wie is het elektronisch visum voor Egypte nu allemaal verplicht?

Wij kunnen het e-visum voor Egypte aanvragen voor de Nederlanders en Belgen. Minderjarigen en kinderen dienen allemaal een eigen visum aan te vragen. Wij hebben alle nationaliteiten die in aanmerking komen voor een e-visum hieronder vermeld. Staat uw nationaliteit hier niet tussen dan kunt u in aanmerking komen voor een regulier visum voor Egypte.

Albania Australia Austria Belgium
Bulgaria Canada Croatia Cyprus
Czechia Denmark Estonia Finland
France Germany Greece Holy See
Hungary Iceland Ireland Italy
Japan Korea, Republic of Latvia Lithuania
Luxembourg Macedonia Moldova, Republic of
Monaco Montenegro Netherlands New Zealand
Norway Poland Portugal Romania
Russian Federation Serbia Slovakia Slovenia
Spain Sweden Switzerland Ukraine
United Kingdom United States of America

Reist u met kinderen?

egypte met kinderen

Mocht u met kinderen reizen naar Egypte let dan op dat hier een aantal nieuwe regels voor zijn. Zoals gezegd dienen kinderen en minderjarigen in het bezit te zijn van een eigen paspoort of ID-kaart. U kan dus niet meer kinderen bijzetten in het paspoort. U kan dan niet afreizen naar Egypte. Sinds kort is men erg streng met het controleren om kindontvoeringen te voorkomen. De Marechaussee controleer hier goed op. Indien u als ouder/voogd alleen reist met het kind zorg er dan voor dat u een correct documenten heeft waarop staat dat er toestemming is om met het kind op reis te gaan. Heeft u meer vragen over dit onderwerp dan kunt u contact opnemen met de Rijksoverheid in Nederland.

Voor welke reisdoeleinden kunt u het visum voor Egypte allemaal gebruiken?

Vakantie

U mag het elektronisch visum voor Egypte gebruiken voor vakanties en voor een zakelijk bezoek. Als u enkel een toeristisch doeleinde heeft dan kunt u het best een reisschema bij u hebben en de gegevens van de hotels waar u verblijft.

Zaken doen in Egypte

Indien u gaat voor een zakelijk bezoek dan dient u een uitnodigingsbrief mee te nemen van het bedrijf wat u daar wenst te bezoeken. Gaat u verschillende bedrijven bezoeken neem dan van elk bedrijf een officiële uitnodiging mee.

 Bezoek bij familie of vrienden

Gaat u op bezoek bij familie  of vrienden dan neemt u van hen een uitnodigingsbrief mee. Zorg ervoor dat dit een officiële uitnodiging is en dat uw naam en de naam van de vriend/familie goed op het document worden genoemd. Gaat u meerdere vrienden of andere familie bezoeken zorg en dan voor dat u van elk een uitnodigingsbrief in uw bezit heeft.

Voor alle doeleinden geldt dezelfde geldigheidstermijn van het visum voor Egypte. Zorg ervoor dat u deze niet overschrijd.

Andere doeleinden om naar Egypte te reizen

Gaat u voor andere doeleinden naar Egypte dan hierboven staat genoemd dan kunt u geen gebruik maken van het e-visum. Mocht u willen studeren of werken dan is dit niet mogelijk met het e-visum. U voldoen niet aan de voorwaarden om naar Egypte af te reizen. U kan het best even contact met ons opnemen via 0031-50-2100245 Wij kunnen voor u een fysiek visum voor Egypte aanvragen zodat u aan deze voorwaarden voldoet.

Voldoet u aan alle voorwaarden?

Als u voldoet aan alle voorwaarden voor het visum Egypte zoals u hierboven heeft kunnen lezen dan verwijzen wij u graag naar het aanvraagformulier om uw visum Egypte aan te vragen. Mocht u toch nog vragen hebben of u aan alle voorwaarden voldoet dan kunt u contact met ons opnemen.

Visum direct aanvragen